BIOgráfia

Minden, amit rólunk tudni akartál

The funk-rock

grandmasters

Ízig-vérig funk-rock nagymesterek:

Coffee Bean

Sebestyén László

Hősünk, először 4 év trombita majd nagybőgő hazai zenei tanulmányok és az Ars Légió funk zenekar után egy elküldött kazetta alapján felvételt nyert egy holland …

Coffee Bean

Sebestyén Péter

A másik hősünk a testvérpáros kisebbik tagja 7 éves korában került kapcsolatba a zenével. Atyai rábeszélésre zongorázni tanult 2 évig. De nem volt elég hangos…

Coffee Bean

Fülöp Ákos

Az Alem da Lemda harmadik gitárosa 8 évesen kezdte klasszikus gitár tanulmányait. A gitár mellett 1 évig zongorázott is, melynek később igen nagy hasznát vette…

sebestyén lászló

Szólóének, Basszusgitár, Gitár, Billentyűsök, zeneszerző-dalszövegíró

 

 

Jelenlegi zenekarok: Kilele Swing Cats (Magyarország), Alem da Lemda (Magyarország)

Eddigi zenekarok: Ritmo Flamenco Quartett (Magyarország), Csík János és a Mezzo (Magyarország), Ars Legio (Magyarország), No More Sex (Hollandia), Lic’ For Love (Hollandia)

Hősünk, először 4 év trombita majd nagybőgő hazai zenei tanulmányok és az Ars Légió funk zenekar után egy elküldött kazetta alapján felvételt nyert egy holland
zeneakadémiára nagybőgő,basszusgitár szakon.

Az iskola alatt már különböző formációkban játszott jazz quartett, klasszikus nagyzenekar, majd végre összehozta saját zenét játszó első trióját a NO MORE SEX-et. Tagok egy holland dobos és Curacao caribi szigetről származó gitárossal.

A zenekar egy év után kibővült egy New York-i taggal és átkeresztelődött LIC’FOR LOVE-ra. Fél év munka után legnagyobb meglepetésre megnyerték Hollandia egyik legnagyobb fesztiválját, melynek díja egy lemezszerződés volt.

Ezután különböző projektekkel turnézott Európában, majd visszatért Magyarországra. 2000 nyarán megalapította az ALEM DA LEMDA-t.  A dalai nagyrészt élmény alapúak. Elég egy érzés, egy gondolat, mely útjára indul a lelkében, pár nap alatt a dal is formát ölt. Főként akusztikus gitáron vagy zongorán íródnak az újdonságok. Elmondhatjuk, hogy László egy dalgyáros kisiparos.

Hangszerek:

Alembic Series 1 /1977/
Rickenbacker 4001 /1980/
Godin A1  /akusztikus-fretless/
Ibanez Roadstar /1982/
Samick akusztikus gitár
Fender Rhodes /1973/

sebestyén Péter

Dob, Vokál

 

Jelenlegi zenekarok: Alem da Lemda, Kilele Swing Cats

Eddigi zenekarok:
Úzgin Űver, Ritmo Flamenco Quartett, Venus, Lazy Bones, Timur és Csapata, Ideiglenes csoport, Ars Legio

A másik hősünk a testvérpáros kisebbik tagja 7 éves korában került kapcsolatba a zenével. Atyai rábeszélésre zongorázni tanult 2 évig. De nem volt elég hangos… Pár év múlva már a tesó zenekarának a dobját próbálgatta csillogó szemmel. A dobtanulás a helyi zeneiskolában
kezdődött, majd Nesztor Iván tanítványa lett. Ekkor már túl volt első színpadi fellépésén.

Egy tehetségkutató fesztiválon lépett fel a Rothadás nevű őspunk csapattal. A Timur és Csapata és az Ideiglenes csoport alternatív rock muzsikája után következett az Ars Legio. Ezzel a csapattal a KFT előzenekaraként több kisebb-nagyobb színpadon játszott az országban.

Ezután következett életének egyik legmeghatározóbb lépése, egy zenés Cafe megnyitása. Már több, mint 2 évtizede Kecskeméten sikeresen működő szórakozóhely, a Kilele Music Café, a város egyik színfoltja, a helyi és nem kevés külföldi zenekar méltán elismert fellépési helyszíne.

A színpadán fellépő zenekarok közül itt kerül kapcsolatba a Lazy Bones zenekarral. Amikor is a felkérték Pétert dobosnak. Kis idő múlva a Lazy Bones-ból Venus lett, és a rövidesen megjelent első album után hősünk falát egy Aranyzsiráf díj, és egy arany lemez díszíti. Ismét tanulásra vágyik, beiratkozik Martonosi Györgyhöz.

Az ALEM da LEMDA megalakulása után mindkét zenekart erősíti, de a 2. Venus album megjelenését követően hamarosan kiválik a sikercsapatból. Életének további meghatározó zenekarai az Úzgin Űver és a Kilele Swing Cats.

Hangszerek: Premier XPK limitált széria /22,14,12,10″ 14″ fa és 13″ réz
pergő
Premier vintage jazz /1969/ /20,14,12″ 14″ acél pergő
Evans G1,G2 börök
Sabian cinek
Vic Firt 5A verők

 

FÜLÖP ÁKOS

gitárok, vokál, billentyűs hangszerek
felvétel, keverés, mastering

 

 Jelenlegi zenekar: Alem da Lemda, Kortársak

Eddigi zenekarok: Francia Kapcsolat, Funky Monx, Suhancos, Fankadeli

Az Alem da Lemda harmadik gitárosa 8 évesen kezdte klasszikus gitár tanulmányait. A gitár mellett 1 évig zongorázott is, melynek később igen nagy hasznát vette. A komolyzenei tanulmányok mellett bátyja révén igen fiatalon, 13 évesen belecseppent az akkori kecskeméti könnyűzenei életbe és különböző formációkban tűnt fel. 

Első saját zenekarát 16 évesen Tienanmen néven alapította, erőteljes Japan hatásokra. Hamarosan a formáció új stílusban, Francia Kapcsolat néven mutatkozott be, ahol Sebestyén Péter ütötte a dobokat.

A kétezres évek elején egy Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine tribute zenekart szervezett Funky Monx néven, majd pár év szobagitározás következett. 2008-ban kapott felkérést a Suhancostól az akusztikus gitárosi poszt betöltésére. Egészen a Suhancos megszűnéséig itt gitározott.

Ezzel párhuzamosan Fankadeli is zenekaros produkcióba fogott. A közös munka eredménye számos turné és 3 közös rockos album elkészítése lett, ahol a gitározás mellett a hangszerelési, felvételi, keverési és masterelési feladatokat is ellátta.

Eközben az Alem da Lemda gitárost keresett. Jókor, jó helyen futottak össze a szálak, azóta ismét teljes a trió.

Hangszerek:

Squier Silver Series stratocaster (1990)
Ibanez Roadstar II. (Fibenare modd, 1984)
Striker by Kramer ST300 (1980)
Fender Baja Telecaster
Cort SFX-1 akusztikus gitár
Cort GB34 basszusgitár

 

MEGJELENT ÚJ ALBUMUNK:

A FUNKPARTIZAN

KONCERTEK

Kattints a TOVÁBB  gombra és máris megtudod, hol játszuk legközelebb. Reméljük hamarosan találkozunk, addig is lájkoljátok a Facebook oldalunkat!

Come on In!

Weekdays

……..

Weekends

……

Contact

Phone

+36209615407

Mail

laszlo@alemdalemda.com

Address

6000 Kecskemét, Sétatér utca 3.